print
Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. DCE -49 din 01.07.2022
26.07.2022
645 Accesări

Plenul Consiliului Concurenței a autorizat și declarat compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin fuziunea SA „CET-Nord" cu ÎM „Termogaz-Bălți".

Ținând cont de activitățile de bază desfășurate de către părțile implicate în operațiunea notificată, piețele relevante stabilite în sensul examinării operațiunii au fost piața producerii, distribuției și furnizării energiei termice de către SA „CET-Nord" și de către ÎM „Termogaz - Bălți" pe teritoriul municipiului Bălți.

În cadrul evaluării compatibilității cu mediul concurențial a operațiunii notificate prin prisma piețelor relevante stabilite, luând în considerare condițiile în care urmează a se realiza operațiunea (Hotărârea de Guvern nr. 205 din 30.03.2022), precum și de faptul că operațiunea de concentrare economică urmează a se realiza în cadrul piețelor relevante care sunt reglementate în totalitate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, a fost constatat faptul că operațiunea de concentrare economică este compatibilă cu mediul concurențial.

Partea notificatoare a indicat că operațiunea de concentrare economică va avea ca efect asigurarea de către stat a consumatorilor municipiului Bălți cu energie termică și reducerea tarifelor pentru prestarea serviciului dat prin optimizarea cheltuielilor de logistică (producere, distribuție și furnizare a energiei).

 

 

 

Copyright © 2022 Consiliului Concurenţei