print
Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2021
10.01.2023
1739 Accesări

Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al IX-lea Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova (în continuare - Raport) de la intrarea în vigoare a Legii nr.139/2012 cu privire la ajutorul de stat. Raportul a fost elaborat în conformitate cu informația prezentată de către furnizorii de ajutor de stat și ajutor de minimis (APC, APL, etc.) prin intermediul Sistemului informațional automatizat Registrul Ajutoarelor de Stat.

Raportul conține analiza, atât a ajutoarelor existente care au continuat a fi acordate în anul de raportare, cât și a ajutoarelor noi, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin oferite pentru prestarea SIEG și a ajutoarelor oferite în contextul pandemiei COVID-19.

Raportul constituie un instrument statistic destinat asigurării transparenței în materie de ajutor de stat, oferind astfel informația relevantă pentru APC și APL, ce ține de elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. De asemenea, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.

Raportul a fost elaborat, aprobat și remis în Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova.

 

 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei