print
Primele ședințe consultative desfășurate în cadrul investigației utile pentru cunoașterea pieței comercializării medicamentelor
25.04.2024
3345 Accesări

Consiliul Concurenței a organizat, pe 18 și 22 aprilie 2024, două ședințe consultative cu reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, la care au fost discutate problemele de ordin concurențial în sectorul farmaceutic.


Discuțiile au avut loc în contextul investigației utile de cunoaștere a pieței comercializării medicamentelor de uz uman în Republica Moldova, inițiată de Consiliul Concurenței.


Investigația are ca obiectiv principal înțelegerea dinamicii pieței medicamentelor de uz uman, inclusiv identificarea eventualelor deficiențe, potențialelor obstacole sau practici anticoncurențiale care ar putea afecta buna funcționare a acestei piețe esențiale pentru sănătatea publică.


În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței va analiza atent comportamentul actorilor din domeniu, practicile de tranzacționare, legislația, precum și orice alte aspecte relevante care pot influența competitivitatea și transparența pieței medicamentelor de uz uman.


Menționăm că, după încheierea ședințelor consultative, urmează a fi organizate întâlniri cu întreprinderile care activează pe această piață și cu alte părți interesate.


În urma finalizării investigației utile de cunoaștere a pieței, Consiliul Concurenței va face publice concluziile și recomandările sale, în scopul îmbunătățirii mediului concurențial și asigurării unui acces cât mai larg și echitabil al populației la medicamente de calitate.
 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei