print
Semnarea MEMORANDUMULUI DE COOPERARE REGIONALĂ ÎN DOMENIUL POLITICII DE CONCURENȚĂ între autoritățile de concurență din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană
19.04.2023
312 Accesări

Semnarea MEMORANDUMULUI DE COOPERARE REGIONALĂ ÎN DOMENIUL POLITICII DE CONCURENȚĂ între autoritățile de concurență din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană, respectiv Consiliul Concurenței al Republicii Moldova și Comitetul Antimonopol al Ucrainei, precum și autoritațile naționale de concurență din Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania, Polonia, România şi Slovacia.


Suntem ferm convinşi că acest acord va lansa noi oportunități şi va oferi soluții eficace în vederea dezvoltării cadrului legal național armonizat la acquis-ul UE şi consolidării capacităților instituționale ale Сonsiliului Concurenței. Totodată, acesta va contribui la promovarea şi fortificarea relațiilor de cooperare regională în domeniul politicii de concurență și al aplicării legislației concurențiale.


Memorandumul va constiutui o platformă de cooperare între participanți, asigurând comunicarea continuă, schimbul de informații şi preluarea celor mai bune practici în domeniu. 


Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei