print
„Practicile comerciale neloiale” – subiectul ședinței de lucru cu Consiliul Concurenței din România
31.03.2023
749 Accesări

La data de 31 martie 2023, reprezentanții Consiliului Concurenței împreună cu Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU, au participat la o ședință de lucru comună cu reprezentanții Consiliului Concurenței din România, în formatul Zoom call.


În cadrul ședinței au fost abordate și puse în discuție subiecte ce țin de activitatea autorității de concurență și atribuțiile acesteia în cele ce se referă la aplicarea legislaţiei în domeniul practicilor comerciale neloiale. Participanții la eveniment au abordat aspecte practice, în special : cum este organizat lucru pe domeniul acesta în cadrul Consiliului Concurenței din România, procedurile stabilite pentru examinarea plângerilor legate de practicile comerciale neloiale, obligațiile de listare, accesul producătorilor locali în rețele mari etc.


Pe final au fost discutate modalitățile și instrumentele de cooperare ulterioară în vederea organizării schimbului de informații și preluării celor mai bune practici în acest domeniu.


Suntem încrezători că dialogul constructiv și cooperarea continuă, consolidate de-a lungul anilor, între autoritățile de concurență din Republica Moldova și România va facilita găsirea unor soluții optime în vederea  punerii în aplicare  a bunelor practici în conformitate cu acquis ului UE .

 

 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei