print
„Protecția concurenței - experiența poloneză pentru Georgia, Moldova și Ucraina
24.10.2022
932 Accesări

În perioada 17-21 octombrie 2022, delegația Consiliului Concurenței a participat la atelierul de lucru pentru țările din Parteneriatul estic cu tematica Protecția concurenței - bune practici și instrumente bazate pe experiența Oficiului pentru Concurență și Protecția Consumatorului din Polonia și parteneri, organizat de Office of Competition and Consumer Protection (UOKIK), Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei și KSAP (Școala Națională de Administrație Publică).


La atelier au participat specialiști care au reprezentat UOKiK și autoritățile antitrust din Cehia, Ungaria și Spania. Reprezentanții Comisiei Europene, Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, UNCTAD, precum și Departamentul de Justiție al SUA și-au împărtășit know-how-ul și experiența practică.


În cadrul seminarului a fost discutată o gamă largă de subiecte legate de mecanismele de protecție a concurenței, inclusiv: studii de caz ale acțiunilor antitrust, măsuri procedurale, practici comerciale neloiale, exemple de proceduri sau provocări legate de activitatea antreprenorială în plină dezvoltare în e-Commerce.


Atelierele tematice conduse de practicieni au inclus sesiuni interactive de întrebări - răspunsuri și discuții, fapt ce a permis un schimb de experiență și o analiză aprofundată a problemelor în contextul specificului piețelor individuale.


Ca răspuns la nevoile participanților, programul de formare a inclus subiecte precum: investigarea practicilor concertate, tehnica securizării documentelor electronice în timpul inspecțiilor, acordurile anticoncurențiale, investigațiile concurențiale și investigațiile utile pe piețele digitale, sancțiunile aplicate de autoritățile de concurență și altele.
 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei