print
Conferința PRIA COMPETITION MOLDOVA
27.04.2022
1207 Accesări

Consiliul Concurenței al Republicii Moldova în colaborare cu PRIAevents a organizat la 27 aprilie 2022, conferința PRIA COMPETITION MOLDOVA  – eveniment care a reunit toate sectoarele economiei din Republica Moldova direct interesate de domeniile  IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței din Republica Moldova are un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili. De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important ca mediul de afaceri, dar și societate civilă să cunoască aceste reglementări.

În cadrul evenimentului au participat cei mai importanți lectori din domeniu care au împărtăşit experienţa pe tematici ca: Situația concurențială în Republica Moldova în condițiile provocărilor actuale, Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei Republicii Moldova, Politica de clemență, sfera şi condiţiile de aplicare, Angajamentele - procedură excepțională privind restabilirea rapidă a mediului concurenția, Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței în anul ce a trecut? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații? Cum va arăta anul 2022? 

Schimbul de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte, exemplele, studiile de caz și noutățile au reprezentat adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru părţile interesate de acest eveniment.

Copyright © 2022 Consiliului Concurenţei