print
În dialog deschis cu reprezentanții mediului de afaceri
20.04.2022
1070 Accesări

Astăzi, 20 aprilie, Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU a participat în cadrul evenimentului Dialogul Public Privat, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

Ședința a fost deschisă cu un cuvânt de salut a domnului Sergiu HAREA, Președintele CCI a RM, care a menționat provocările și dificultățile cu care se confruntă mediul de afaceri, în special ca urmare a crizelor condiționate de pandemia COVID-19, conflictul armat de la hotarele Republicii Moldova, inclusiv prin prisma aspectelor concurențiale.

Evenimentul a decurs în format mixt și a întrunit peste 30 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, care au avut ocazia să comunice deschis despre situațiile cu care se confruntă, provocările întâmpinate, să prezinte propunerile și viziunile lor privind căile de soluționare a acestora.

În acest sens, dl GHERȚESCU a specificat că atribuțiile largi ale Consiliului Concurenței nu sunt un mecanism pentru exercitarea presiunii asupra mediului de afaceri, ci un instrument necesar pentru asigurarea concurenței loiale și echitabile pe piață, scopul final fiind bunăstarea consumatorului.

Ședința a fost organizată pe platforma Comitetelor pentru Antreprenoriat Sectoriale: în Agricultură, Industrie și Prestării Serviciilor, care reprezintă un instrument eficient de facilitare a dialogul public- privat, de consultare cu membrii CCI a proiectelor de acte normative, politici de dezvoltare a sectoarelor economiei naționale și de dezbatere a altor subiecte de interes deosebit pentru mediul de afaceri.

 

Sursa foto: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova 

 

Copyright © 2022 Consiliului Concurenţei