print
Consultări privind ajutorul de stat acordat prin intermediul parteneriatului public-privat
23.07.2021
458 Accesări

La data de 23 iulie 2021, la sediul Consiliului Concurenței s-a desfășurat ședința consultativă cu participarea reprezentantului partenerului privat din cadrul parteneriatului public-privat instituit prin Hotărârea de Guvern nr. 1116/2010.

 

Conform solicitării partenerului privat, reprezentanții Consiliul Concurenței au informat și au explicat beneficiarului ajutorului de stat acordat aspectele importante ce țin de identificarea, calificarea și evaluarea ajutorului de stat acordat în cadrul parteneriatelor publice-private.

 

Consiliul Concurenței a fost informat despre acțiunile realizate de către partenerul privat în vederea îndeplinirii obiectivelor şi condiţiilor proiectului de parteneriat public-privat pentru serviciile de radiologie şi diagnosticare imagistică  din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice Spitalul Clinic Republican "Timofei Moșneaga".

 

Ca urmare a discuțiilor purtate, s-a convenit ca partenerul privat să informeze detaliat Consiliul Concurenței privind activitatea sa în cadrul parteneriatului public-privat sub aspectul necesității asigurării compatibilității ajutorului de stat acordat cu mediul concurențial normal.

 

Urmează de a fi menționat că promovarea culturii concurențiale, reprezintă una din activitățile prioritare ale Consiliului Concurenței, care vizează crearea, consolidarea și menținerea unui mediu concurențial normal 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei