print
DECLARAŢIE
30.03.2021
66 Accesări

Consiliul Concurenţei a luat act cu îngrijorare de tentativa Preşedinţiei RM prin intermediul consilierului Tofilat Sergiu de a exercita presiuni asupra Consiliului Concurenței prin denunţul adresat la Procuratura Generală.


Consiliul Concurenţei este nedumerit de faptul că acest denunţ apare în condițiile în care conform Hotărîrii Parlamentului nr. 29 din 12.03.2021, Consiliul Concurenței pînă la data de 12.04.2021 urmează să prezinte Parlamentului raportul de investigație a înțelegerilor de cartel. Nedumerirea este cu atât mai mare cu cât Preşedinţia cunoştea despre acţiunile întreprinse de Consiliul Concurenţei în această direcţie, poziţia noastră fiind expusă inclusiv în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie curent.


Dat fiind această situaţie, deducem că se încearcă antrenarea Consiliului Concurenţei în jocuri politice. Reamintim şi cu această ocazie despre inadmisibilitatea atragerii Consiliului Concurenţei în jocuri politice, dar şi despre inadmisibilitatea exercitării presiunilor de orice fel asupra organului ce veghează asupra implementării corecte a legislaţiei concurenţiale. 

 

 

 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei