print
Conceptele de bază și procedurile legislației concurențiale abordate în cadrul unui atelier de lucru din Budapesta
12.03.2019
1110 Accesări

În perioada 11-13 martie, curent o delegație a Consiliului Concurenței participă în cadrul unui workshop cu tematica Restricțiile de vânzări verticale și Comerțul electronic,  organizat de Centrul Regional de Concurență OECD din Budapesta, Ungaria.

Scopul acestui workshop  este de a contribui la o mai bună înțelegere a analizei efectelor pro- și anticoncurențiale și va analiza jurisprudența relevantă, cu accent pe experiența UE și pe întrebările legate de comerțul electronic. 

În cadrul evenimentului angajații autorității vor avea parte de instruiri în domeniul restricțiilor de vânzări verticale, cazurilor ipotetice privind: menținerea prețului de revânzare a produselor, restricțiile online, introducerea în distribuția selectivă și exclusivă a mărfurilor, interdicții de vânzări online etc.

Experții din Austria, Franța,  Marea Britanie și Ungaria vor împărtăși experiența Uniunii Europene în domeniul menținerii prețului de revânzare a produselor și a restricțiilor de vânzări pe internet în sistemele de distribuție selectivă.

Participanții la atelier au  posibilitatea să lucreze în grupuri, împărtășindu-și experiența și prevederile legislației naționale - un exercițiu practic foarte bun pentru stabilirea unor relații de cooperare internațională și schimb de experiență.

La eveniment participă reprezentanți ai autorităților concurențiale din Albania, Armenia, Croația, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kârgăzstan, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Federația Rusă, Serbia, Ucraina.

Consiliul Concurenței

12 martie 2019

 

 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei