print
Seminar privind politica în domeniul concurenței și sectorului financiar
12.12.2016
2019 Accesări

În perioada 05-09 decembrie 2016, în or. Budapesta (Ungaria) a avut loc un Seminar privind politica în domeniul concurenței și sectorului financiar, care a fost organizat de Centru Regional OECD-GHV pentru Concurență din Budapesta (Ungaria). La acest seminar au participat reprezentanţii Consiliului Concurenţei:  Viorica CALIN, controlor  superior de stat al Direcţiei Acțiuni Anticoncurențiale ale Autorităților Publice şi Nadejda FLOREA - controlor de stat al Direcţiei Acțiuni Anticoncurențiale ale Autorităților Publice.

La  workshop-ul susmenționat au luat parte și reprezentanți ai următoarelor țări: Armenia, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Kîrgîzstan, Kazakhstan, Republica Macedonia, Muntenegru, România, Federaţia Rusă, Serbia și Ucraina.

Scopul urmărit de seminarul în cauză a fost familiarizarea și particularizarea aspectelor teoretice precum și a celor practice privind problemele de politică care sunt specifice concurenței în sectorul financiar, inclusiv retail banking, sistemele de plăți și sectorul asigurărilor în cazurile concentrărilor economice, abuzului de poziție dominantă, acordurilor anticoncurențiale, precum și studii de piață, măsurile corective discutate pe marginea prezentărilor experților din țările OECD și prin prisma studiilor de caz ce au reprezentat un schimb de experiență între autoritățile de concurență.

Consiliul Concurenței

12 decembrie 2016

 

Copyright © 2023 Consiliului Concurenţei