print
Participarea Consiliului Concurenței în cadrul Forumului Internațional al Publicității din Nijni Novgorod (Federația Rusă)
23.09.2014
463 Accesări

         În perioada 11-12 septembrie 2014, în oraşul Nijni Novgorod (Federația Rusă), a avut loc Forumul Internațional al Publicității organizat de către Palata de Comerţ şi Industrie a Regiunii Nijni Novgorod. La acest eveniment, în calitate de reprezentant al Consiliului Concurenţei, a participat  Elena SEDLEȚCHI, controlor principal de stat al Direcţiei Juridice.

         Scopul evenimentului a rezidat în consolidarea societății economice și autorităților de reglementare pentru promovarea normelor de reglementare a publicității.

         În cadrul Forumului, reprezentantul Consiliului Concurenţei a asistat la cea de a 15-a Conferinţă anuală „Problemele afacerilor din domeniul publicităţii din Rusia. Consolidarea mediului de afaceri și autorităților de reglementare”,  la Şedinţa Comitetului de antreprenoriat în domeniul publicităţii și a participat cu o prezentare privind activitatea autorității de concurență din Republica Moldova  în domeniul de control şi de reglementare a publicităţii în cadrul celei de-a 13-a ședințe al Consiliului coordonator pe lângă CIPA pentru publicitate.

         La eveniment au fost abordate subiecte privind ultimele modificări a legislaţiilor naţionale în domeniul publicității, situaţia actuală a pieţei publicităţii exterioare precum și practica statelor CSI în vederea implementării legislaţiei cu privire la publicitate şi analiza pieţii publicităţii în cadrul statelor membre a CSI.

         Participarea Consiliului Concurenței al Republicii Moldova la Forumul Internațional al Publicității a contribuit la realizarea schimbului de informații şi experienţă între  autorităţile de concurenţă a 9 state membre CSI (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan) privind reglementarea legislativă în sfera publicităţii şi noile propuneri de modificarea a legislaţiei, cazurile examinate de încălcare a legislaţiei publicităţii şi soluţiile adoptate, etc. dar și la promovarea imaginii Consiliului Concurenței pe plan extern.

 

 

Consiliul Concurenței

23 septembrie 2014

 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei