print
Participarea Consiliului Concurenţei la Atelierul de lucru din Ungaria
21.03.2014
2352 Accesări

     În perioada 11-13 martie 2014, în or. Budapesta (UNGARIA) a avut loc Atelierul de lucru privind practicile și procedurile în examinarea și investigarea Concentrărilor Economice. La acest seminar au participat reprezentanţii Consiliului Concurenței: Andrei TOMȘA- controlor de stat Direcţia Concentrări Economice şi Studii de Piață și Cristina BORTNIC – controlor de stat principal Direcţia Abuz de Poziție Dominantă.

     Scopul acestui seminar a fost focusat direct asupra tehnicilor și procedurilor de examinare și investigare a operațiunilor de concentrări economice, implicând atât latura practică, reflectată în atelierele de lucru, în care ne concentram direct asupra soluționării unui caz ipotetic furnizat de organizatori cât și cea teoretică, în care experții ofereau prezentări tematice.

     Importanţa  seminarului în cauză a fost una sporită, alternarea factorului practic cu cel teoretic fiind o metodă eficientă de punere în practica a cunoştinţelor şi de fundamentare a acestora, iar comunicarea intercolegială şi schimbul de informaţii şi păreri direct reprezintă o excelentă metodă de perfecţionare şi oferă o posibilitate în plus a eventualei remodelării a cadrului legislativ local. Formatul implementat în cadrul acestei sesiuni este unul avantajos atât pentru participanţii cu o experienţă mai mică în domeniu cât şi pentru acei cu o vastă experienţă în domeniul examinării şi investigării concentrărilor economice, ceea ce reprezintă un factor deloc de neglijat, oferind astfel oportunitatea implicării a fiecărui participant.

 

Consiliul Concurenţei

21 martie 2014

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei