print
Întrevederi cu primăriile raioanelor Cahul şi Cantemir
29.11.2013
657 Accesări

     “Legea  ajutorului de stat poate deveni mai eficientă, iar implementarea ei mai rapidă, discutînd direct cu furnizorii ajutorului de stat,” a afirmat  preşedintele Consiliului Concurenţei,  la întrevederea cu autorităţile publice locale din Cahul şi Cantemir.

     În perioada 28-29 noiembrie a.c., Viorica Cărare, preşedintele Consiliului Concurenţei s-a aflat în sudul ţării  pentru a discuta despre Legea ajutorului de stat cu autorităţile publice locale din regiunea de sud a ţării.

     Preşedintele autorităţii de concurentă a vorbit şi despre modalităţile acordării ajutorului de stat, criteriile şi formele acestuia. Un loc aparte în discuţii l-a avut stabilirea rolului autorităţilor publice locale în implementarea Legii, care vizează subvenţiile, anularea sau preluarea datoriilor, a scutirilor, a reducerilor şi a amînărilor  plăţii taxelor, acordarea de împrumuturi şi garanţii, reduceri de preţ la bunurile şi serviciile furnizate.

    În cadrul întîlnirii au avut loc discuţii, stabilindu-se mecanismele de identificare a ajutorului de stat, accentuîndu-se încă o dată că Legea ajutorului de stat este conformă cu standardele europene.

 

Consiliul Concurenţei

29 noiembrie 2013

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei