print
Seminarul “Consiliul Concurenţei: noile legi conform standardelor europene”
03.10.2013
678 Accesări

Consiliul Concurenței a organizat marți, 1 octombrie a.c., seminarul “Consiliul Concurenţei: noile legi conform standardelor europene”, destinat jurnaliștilor specializați în domeniul economic. Întâlnirea a avut ca scop familiarizarea presei economice cu activitatea instituției și cu noile legi ale Concurenței.

Președintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare, le-a vorbit celor prezenți despre avantajele transformării Agenției Naționale pentru Protecția Concurenței în Consiliul Concurenței, în anul 2012,  precum și despre provocările domeniului, oferind în acest sens exemple ale celor mai frecvente încălcări ale legislației. Un alt subiect de discuție a abordat implicațiile generate de Legea ajutorului de stat, recent intrată în vigoare.

“Ca președinte al Consiliului Concurenței, îmi doresc ca această instituție să fie guvernată de transparență și deschidere față de public și mass-media. De aceea, cred că astfel de întâlniri de familiarizare cu legislația pe baza căreia operează Consiliul Concurenței și cu obiectivele noastre sunt extrem de utile”, a declarat Viorica Cărare.

 

Seminarul a reunit mai mulţi jurnaliști de la  Agenţiile  de presă IPN, InfoMarket Moldova, ziarele Capital Market, Kommersant Plus Moldova, canalele de televiziune Publica TV, Canal 3, de la Radio Moldova 1 şi alte publicații și televiziuni din Republica Moldova.

 

 

01 octombrie 2013.

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei