print
Identificarea probelor la constatarea abuzului de poziţie dominantă abordată în cadrul unui atelier de lucru din Ungaria
12.12.2014
5983 Accesări

     În perioada 02- 04 decembrie 2014, în oraşul Budapesta (Ungaria), a avut loc Atelierul de lucru cu tematica: Dificultăţile în identificarea probelor la constatarea abuzului de poziţie dominantă, organizat de OECD-GVH Centrul Regional al Concurenţei din Budapesta (Ungaria). În calitate de reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei din Republica Moldova, au participat Elena SEDLEŢCHI, controlor principal de stat, Direcţia Juridică şi Margarita BALICA, controlor de stat, Direcţia Ajutor de Stat Orizontal.

     De asemenea la acest workshop au participat reprezentanţii autorităţilor de concurenţă din Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarusia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kîrgîzstan, Macedonia, Muntenegru, Federaţia Rusă, Serbia şi Ukraina.

     În cadrul acestor seminare au fost puse în discuţie problemele ce ţin de identificarea probelor relevante şi natura acestora la constatarea abuzului de poziţie dominantă. Aceste subiecte au fost abordate prin intermediul suportului teoretic sub formă de prezentări tematice oferite de experţi şi prin discuţii aferente studiilor de caz efectuate de următorii participanţi (Moldova, Kîrgîzstan, Federaţia Rusă, Serbia), iar aspectele practice fiind particularizate prin cazuri ipotetice.

     Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au prezentat un studiu de caz de constatare  a abuzului de poziţie dominantă , pe marginea caruia s-au stîrnit discuţii şi un şir de întrebări, care au fost elucidate cu succes. Mai mult de atît aceştia au primit cuvinte de laudă şi diferite abordări utile atît din partea organizatorilor cît şi a tărilor participante.

 

 

Consiliul Concurenței

11 decembrie 2014

 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei