print
Menţiunea Onorabilă a Grupului Băncii Mondiale pentru Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova
07.03.2014
2222 Accesări

     Recent, Grupul Băncii Mondiale a făcut publică noutatea cu referire la selectarea învingătorilor la Concursul „Acţiuni în domeniul promovării concurenţei” pentru anul 2013.

     În acest context, Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova a fost selectat pentru Menţiunea Onorabilă, la categoria "Creşterea gradului de conştientizare a părţilor implicate din sectorul privat şi capacitatea consumatorilor de a descuraja practicile anticoncurenţiale".

     Scopul acestui Concurs a fost de a evidenţia rolul autorităţilor de concurenţă în promovarea culturii concurenţiale. În cadrul concursului au prezentat istorii de succes autorităţile de concurenţă din întreaga lume, inclusiv  Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova.

     Istoriile de succes s-au axat pe activităţi realizate de către autorităţile de concurenţă în vederea promovării şi încurajării unui mediu de afaceri competitiv nu prin mecanisme de constrângere ci prin promovarea relaţiilor cu alte entităţi publice şi prin creşterea conştientizării societăţii vis-à-vis de beneficiile concurenţei.

 

Consiliul Concurenţei

6 martie 2014

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei