Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Rapoarte   |  Rapoarte ajutor de stat  |  Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2022

Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2022

           
13.02.2024   101 Accesări    

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al X-lea Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 139/2012 cu privire la ajutorul de stat.


Raportul a fost întocmit în baza informațiilor prezentate de către furnizorii de ajutor de stat și ajutor de minimis (APC, APL etc.) prin intermediul Sistemului informațional automatizat „Registrul Ajutoarelor de Stat".


Documentul conține atât analiza ajutoarelor existente care au continuat a fi acordate în anul de raportare, cât și a ajutoarelor examinate de către Consiliul Concurenței, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin oferite pentru prestarea serviciilor de interes economic general și ajutoarelor destinate remedierii pagubelor cauzate de calamităţi naturale sau de alte situaţii excepţionale.


Acesta constituie un instrument statistic destinat asigurării transparenței în materie de ajutor de stat și oferă informații relevante pentru APC și APL, cu referire la elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. De asemenea, poate constitui o bază informațională pentru cercetările științifice.


Raportul a fost aprobat prin Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. ASER-63 din 28.12.2023 și remis în adresa Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

             

        

Arrow Next