Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Rapoarte   |  Rapoarte ajutor de stat  |  Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2020

Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2020

           
15.12.2021   2388 Accesări    

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al VIII-a Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova (în continuare - Raport) de la intrarea în vigoare a Legii nr.139/2012 cu privire la ajutorul de stat. Raportul a fost elaborat în conformitate cu informația prezentată de către furnizorii de ajutor de stat și ajutor de minimis (APC, APL, etc.) prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat Registrul Ajutoarelor de Stat a Republicii Moldova (în continuare - SIRASM).


Raportul conține analiza, atât a ajutoarelor existente care au continuat a fi acordate în anul 2020, cât și a ajutoarelor noi, ajutoarelor de minimis și măsurilor de sprijin oferite pentru prestarea SIEG. Componenta nouă a prezentului raport este analiza valorii și structurii ajutoarelor oferite în contextul pandemiei COVID-19.


Raportul constituie un instrument statistic destinat asigurării transparenței în materie de ajutor de stat, oferind astfel informația relevantă pentru APC și APL, ce ține de elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. De asemenea, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.


Raportul a fost elaborat, aprobat și remis în Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova. 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

             

        

Arrow Next