Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Presa despre noi  |  DECIS // Ajutor de stat de 122 milioane de lei pentru o companie

DECIS // Ajutor de stat de 122 milioane de lei pentru o companie

           
13.01.2016   503 Accesări   ZIARULNATIONAl.MD  

Ministerul Finanțelor urmează să acorde peste 122 de milioane de lei companiei „Termoelectrica”. Banii vor fi catalogați drept ajutor de stat. Ministerul a notificat Consiliul Concurenței (CC), iar instituția a dat aviz pozitiv.

Potrivit datelor prezentate la CC, societatea pe acțiuni „Termoelectrica” urmează să ia un împrumut de 39,1 milioane de dolari de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a proiecta şi construi staţiile de pompare, a înlocui pompele și a instala 454 de puncte termice individuale noi. Împrumutul urmează a fi rambursat pe parcursul anilor 2020-2049.

Ministerul Finanțelor s-a angajat să susțină „Termoelectrica” și să-i acorde un ajutor de stat de 122,6 milioane de lei, care reprezintă diferența dintre dobânda de piaţă şi dobânda efectivă plătită de „Termoelectrica” pentru creditul acordat de BERD.

Consiliul Concurenței a autorizat ajutorul de stat, motivând că acesta este oferit „pentru prestarea serviciului de interes economic general în vederea îmbunătățirii infrastructurii de alimentare cu energie termică”.

Arrow Prev

             

        

Arrow Next