Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Presa despre noi  |  Consiliul Concurenței obligă AITA să selecteze în mod transparent un asigurator național

Consiliul Concurenței obligă AITA să selecteze în mod transparent un asigurator național

           
14.01.2016   468 Accesări   AGORA.MD  

O decizie a Consiliul Concurenței prevede ca Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova se efectueze un concurs transparent de selectare a asiguratorului național. În contractele semnate anterior regulatorul a constatat privilegierea unui jucător de pe piața asigurărilor.

Consiliul Concurenței a constatat că Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova este o persoană de drept privat asimilată autorităţilor publice în sensul art. 2 alin (2) al Legii concurenţei nr. 183 din 11.07.2012. Totodată, prin încheierea contractelor de asigurare a posesorilor de carnetelor TIR cu „MOLDCARGO" SA în perioada 2013-2015, Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova a acordat un privilegiu neprevăzut de lege „MOLDCARGO" SA în raport cu ceilalți participanți la piața asigurărilor, încălcând prevederile art. 12 alin (1) lit. b) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

Astfel, în vederea asigurării concurenței pe piața prestării serviciilor de asigurare a posesorilor carnetelor TIR pe teritoriul Republicii Moldova, Plenul Consiliului Concurenței a obligat Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova se efectueze un concurs transparent de selectare a asiguratorului național participant în cadrul sistemului TIR până la data de 31 decembrie 2016.

Arrow Prev

             

        

Arrow Next