Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Transparenţa decizională  |  Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

           
25.04.2024   307 Accesări    

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă cu privire la măsurile de sprijin acordate în baza prevederilor art. 33, 34, 36, 38, 39, 40 din Legea nr. 105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj.


Obiectivul principal constituie sporirea accesului șomerilor și angajatorilor la serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă.


Subvențiile acordate întreprinderilor urmează a fi utilizate în scopul instruirii la locul de muncă a șomerilor-cursanți, formarea profesională a șomerilor prin stagiul profesional, angajarea șomerilor care necesită suport suplimentar pe piața muncii, crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități înregistrate cu statut de șomer, acordarea consultanței, asistenței și sprijinirii pentru inițierea unei afaceri și susținerea proiectelor de inițiative locale prin care se creează locuri de muncă.


Notificarea a devenit efectivă la data de 23.04.2024.


În acest context, Consiliul Concurenței este interesat de obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la terți, în legătură cu notificarea menționată.


Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, etajul 2, strada Alecu Russo 1, MD-2068, municipiul Chișinău.


 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next