Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Transparenţa decizională  |  Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită cu privire la acordarea unor mijloace financiare Î.S. “Calea Ferată din Moldova”

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită cu privire la acordarea unor mijloace financiare Î.S. “Calea Ferată din Moldova”

           
22.09.2023   150 Accesări    

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Proprietății Publice cu privire la acordarea unor mijloace financiare Î.S. "Calea Ferată din Moldova" din contul împrumutului acordat Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții și Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în cadrul Proiectului de achiziție a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare.


Obiectivul principal al Proiectului este dezvoltarea infrastructurii feroviare a Republicii Moldova, prin renovarea parcului de material rulant de tracţiune și reabilitarea infrastructurii feroviare.


Mijloacele financiare urmează a fi utilizate de către întreprindere în scopul efectuării achitării plăților pentru locomotivele achiziționate și a lucrărilor de reabilitare a segmentului de sud al căii ferate pe o distanță de aproximativ 233 de km: Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, care este cel mai aglomerat tronson de cale ferată din țară și asigură tranzitul de mărfuri din România și Ucraina.


Printre lucrările care vor fi întreprinse la reabilitarea tronsonului de cale ferată - Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, sunt:
• înnoirea șinelor nepotrivite cu șine sudate continue;
• realinierea căii ferate pe verticală și longitudinală care vor contribui la creșterea vitezei trenurilor;
• reînnoirea prismei de balast a căii ferate;
• reînnoirea sistemelor feroviare de semnalizare, control-comandă și comunicații.


Notificarea a devenit efectivă la data de 15.09.2023.


În acest context, Consiliul Concurenței este interesat de obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la terți, în legătură cu notificarea menționată.


Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, etajul 5, strada Alecu Russo 1, MD-2068, municipiul Chișinău.


Arrow Prev

             

        

Arrow Next