Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Transparenţa decizională  |  Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Proprietății Publice

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Proprietății Publice

           
22.09.2022   1318 Accesări    

Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Agenția Proprietății Publice cu privire la intenția acordării unei măsuri de sprijin sub formă de renunțări la venituri de pe urma resurselor de stat în valoare de 4 354,9 mii lei, ceea ce constituie 50% din profitul net al S.A. "Energocom" obținut în anul 2021, prevăzută în proiectul Hotărârii de Guvern privind scutirea unor societăți pe acțiuni de la plata dividentelor și a unor întreprinderi de stat de la defalcări din profitul net obținut în anul 2021.


 Scopul măsurii de sprijin constituie achiziționarea unor softuri specializate de către S.A. "Energocom", necesare pentru activitatea întreprinderii pe piața energetică, în contextul riscurilor actuale ale Republicii Moldova în ce privește asigurarea populației cu resurse energetice.


Notificarea a devenit efectivă la data de 21.09.2022.


În acest context, Consiliul Concurenței este interesat de obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la terți, în legătură cu notificarea menționată.


Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2068, Chișinău, str. Alecu Russo, 1, bloc A-1, Etajul 2.
 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next