Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Transparenţa decizională  |  Consiliul Concurenței analizează preluarea unor active ale „Oltchim” S.A. de către „Chimcomplex S.A. Borzești”

Consiliul Concurenței analizează preluarea unor active ale „Oltchim” S.A. de către „Chimcomplex S.A. Borzești”

           
17.01.2019   1301 Accesări    

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care „Chimcomplex S.A. Borzești" preia o parte din activele „Oltchim" S.A. Ambele părți implicate în operațiunea de concentrare economică notificată sunt societăți pe acțiuni înregistrate conform legislației României.

„Chimcomplex S.A. Borzești" activează în domeniul fabricării de produse chimice iar „Oltchim" S.A. este un important producător din industria chimică, intrat în procedura de insolvență în ianuarie 2013.

Activele ce constituie obiectul controlului se referă la:

Pachetul 1 de active - Activul „Clorosodice";

Pachetul 2 de active - Activul „Oxo-alcooli";

Pachetul 3 de active - Activul „Po/Polioli";

Pachetul 4 de active - Activul „Servicii pe teren";

Pachetul 5 de active - Activul „Vagoane";

Parțial pachetul 7 de active - Activul „VCM/PVC 1" .

Se menționează că, produsele părților implicate în operațiunea de concentrare economică notificată sunt prezente pe piața din Republica Moldova prin intermediul distribuitorilor terți.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea Concurenţei nr. 183 din 11.07.2012 şi Regulamentul privind concentrările economice, aprobat prin Hotărîrea Plenului Consiliului Concurenţei nr. 17 din 30.08.2013.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la numărul: 022 27 37 43, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2001, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73/1.

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next