Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi ce activează pe piața de achiziționare a laptelui crud de vacă

Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi ce activează pe piața de achiziționare a laptelui crud de vacă

           
07.06.2024   1065 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la principalele întreprinderi active pe piața achizițiilor de lapte crud de vacă destinat procesării. Inspecțiile au fost efectuate în perioada 4-6 iunie 2024, cu scopul de a identifica probe care să confirme sau să infirme suspiciunile legate de posibile practici anticoncurențiale interzise de art. 5 din Legea concurenței la achiziționarea laptelui crud de la producători. 


Desfășurarea inspecțiilor nu semnifică constatarea încălcării din partea Consiliului Concurenței sau a vinovăției întreprinderilor în săvârșirea unor acțiuni anticoncurențiale. Ele reprezintă doar o etapă a investigării și un instrument de obținere a probelor. După finalizarea inspecțiilor, probele acumulate urmează a fi analizate în vederea efectuării altor acțiuni de investigare necesare pentru constatarea existenței sau lipsei presupuselor încălcări ale legislației concurențiale.


Legislația nu prevede vreun termen fix pentru finalizarea procedurii de investigație. El depinde de mai mulți factori, inclusiv complexitatea cazului, măsura în care întreprinderile implicate cooperează cu autoritatea de concurență, asigurarea respectării dreptului părților la apărare și a unui proces echitabil.


Având în vedere rolul esențial al sectorului agroalimentar în economia națională și în asigurarea securității alimentare a populației, păstrarea unui mediu concurențial normal  și echitabil în acest domeniu este de o importanță vitală.


 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next