Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței a organizat ședințe consultative cu producătorii agricoli

Consiliul Concurenței a organizat ședințe consultative cu producătorii agricoli

           
25.04.2024   405 Accesări    

În zilele de 11 și 24 aprilie curent, Consiliul Concurenței a organizat două ședințe consultative cu asociații de producători agricoli pentru a identifica și evalua problemele de ordin concurențial cu care aceștia se confruntă pe piața de cereale și oleaginoase.


Scopul principal al acestor întâlniri este de a colecta informații relevante și de a obține perspective diverse pentru a înțelege mai bine dinamica actuală a pieței și pentru a identifica eventualele disfuncționalități care pot conduce la distorsionarea mediului concurențial.


Ședințele au avut loc în contextul desfășurării de către Consiliul Concurenței a investigației utile privind cunoașterea pieței de producere și comercializare a culturilor cerealiere și oleaginoase din Republica Moldova.


În cadrul discuțiilor, participanții au fost încurajați să împărtășească experiențele lor, să evidențieze problemele cu care se confruntă și să ofere sugestii constructive pentru îmbunătățirea condițiilor de concurență în sectorul agricol.


Consiliul Concurenței consideră că o colaborare strânsă între autorități și industrie este crucială în identificarea și remedierea problemelor de concurență, precum și în promovarea unui mediu concurențial echitabil pentru toți actorii implicați.


Următoarea etapă a investigației va implica colectarea și analiza detaliată a informațiilor, a cadrului normativ și a altor date relevante disponibile, pentru a identifica eventualele practici anticoncurențiale și a lua măsurile adecvate în conformitate cu legislația în vigoare.  

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next