Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Controlul concentrărilor economice – discutat cu experții și reprezentanții mediului de afaceri

Controlul concentrărilor economice – discutat cu experții și reprezentanții mediului de afaceri

           
07.02.2024   589 Accesări    

La data de 06 februarie 2024, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova a găzduit o masă rotundă dedicată diferitor aspecte de desfășurarea activităților legate de controlul asupra concentrărilor economice. Evenimentul a întrunit la aceeași masă experți din domeniu, reprezentanți ai asociațiilor de business din Moldova și a autorității naționale de concurență.


Scopul acestei întâlniri a fost de a crea un cadru prietenos și deschis pentru un schimb constructiv de opinii despre provocările specifice din sfera de competență a Consiliului Concurenței în domeniul concentrărilor economice. Totodată, ne-am propus să identificăm modalități de sporire a eficienței în procesul de examinare a operațiunilor de concentrare notificate Consiliului.


Într-o atmosferă deschisă, părțile prezente și-au exprimat așteptările față de activitatea Consiliului Concurenței și au formulat propuneri constructive privind îmbunătățirea cadrului normativ în domeniul concentrărilor economice, precum și practicii existente ale Consiliului în acest domeniu. La rândul său, reprezentanții Consiliului Concurenței au informat participanții despre provocările cu care se confruntă autoritatea de concurență la examinarea notificărilor și despre îngrijorările relevante, ținând cont de specificul pieței din Republica Moldova.


La finalul întâlnirii, reprezentanții instituțiilor au convenit asupra importanței unei colaborări și comunicări continue în viitor, în vederea armonizării legislației și îndeplinirii angajamentelor asumate de Republica Moldova în domeniul concurenței. Formatul propus de discuții neformale la nivelul de experți ar facilita un schimb mai liber de idei, oferind participanților oportunitatea de a aduce în discuție aspecte specifice legate de activitatea autorității naționale de concurență, iar scopul final ar fi îmbunătățirea mediului concurențial în Republica Moldova.


Consiliul Concurenței al Republicii Moldova reafirmă angajamentul său față de un dialog deschis și constructiv cu mediul de afaceri și își intensifică eforturile pentru a-și atinge obiectivele, în beneficiul consumatorilor. 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next