Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi din domeniul comercializării pieselor și accesoriilor auto

Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi din domeniul comercializării pieselor și accesoriilor auto

           
26.12.2023   45 Accesări    

La data de 19.12.2023, Consiliul Concurenței  a efectuat inspecții inopinate la sediul unor întreprinderi care activează pe piața comerţului cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule.


Informațiile deținute de Consiliul Concurenței indică la posibila încălcare a prevederilor art. 5 din Legea concurenței nr. 183/2012 de către întreprinderi prin participarea cu oferte trucate la proceduri de achiziții desfășurate în perioada anilor 2020-2022.


Inspecțiile inopinate permit Consiliului Concurenței să obțină informațiile necesare scopului investigației și să evalueze toate aspectele relevante legate de posibila încălcare investigată. Ele reprezintă o etapă a investigării a acțiunilor anticoncurențiale și un instrument de obținere a probelor relevante. Faptul că Consiliul Concurenței a efectuat astfel de inspecții nu înseamnă că companiile sunt găsite vinovate de comportament anticoncurențial.


După desfășurarea inspecțiilor, Consiliul Concurenței va continua colectarea informațiilor relevante pentru investigație cu scopul elucidării tuturor circumstanțelor legate de presupusele încălcări ale legislației concurențiale.


Totodată, întreprinderile vizate în investigațiile Consiliului Concurenței au dreptul de a depune cerere de clemență în conformitate cu prevederile art. 84-921 din Legea concurenței nr. 183/2012. În cadrul programului de clemență, companiilor care au fost implicate într-un cartel li se poate acorda imunitate la amendă sau reducerea cuantumului acesteia în schimbul raportării comportamentului și al cooperării cu Consiliul Concurenței pe parcursul investigației.


După finalizarea investigației și adoptarea deciziei de către Plenul Consiliului Concurenței pe cazul dat, decizia urmează a fi publicată pe pagina web a Consiliului. 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next