Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Roman PUȘCA, Membru al Plenului Consiliului Concurenței prezentat echipei

Roman PUȘCA, Membru al Plenului Consiliului Concurenței prezentat echipei

           
20.11.2023   557 Accesări    

La data de 20 noiembrie 2023, domnul Radu MARIAN, Președintele Comisiei parlamentare "Comisia economie, buget și finanțe" a prezentat efectivului Consiliului Concurenței noul membru al Plenului Consiliului Concurenței, domnul Roman PUȘCA.

În cadrul discursului său Președintele Comisiei, Radu MARIAN, a menționat caracterul integru, cunoștințele și profesionalismul domnului PUȘCA, care prin experiența sa bogată în domeniul juridic și competențele dobândite va contribui substanțial la atingerea obiectivelor autorității.

Totodată, domnul MARIAN a evidențiat importanța Consiliului Concurenței în asigurarea unei economii de piață competitive și rolul cheie pe care îl deține autoritatea și în special domeniul concurenței în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Alexei GHERȚESCU, Președintele Consiliului Concurenței a adresat noului membru un mesaj de bun venit, exprimându-și convingerea că eforturile comune vor contribui la consolidarea unui mediu concurențial sănătos și echitabil.

Roman PUȘCA a fost numit în funcție de membru al Plenului Consiliului Concurenței la data de 26 octombrie 2023, în cadrul ședinței parlamentare, unde a depus jurământul de învestire, cu începerea mandatului din 15 noiembrie 2023.

Roman PUȘCA este licențiat în drept și are o diplomă de master în același domeniu. Din anul 2020 și până în prezent, Roman Pușca a activat în cadrul Secretariatului Parlamentului, în funcția de asistent și de consilier pe domeniul juridic. Anterior, a activat în calitate de jurist la Întreprinderea Municipală „Exdrupo".

Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial, compus din cinci membri. Membrii Plenului sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea șefului legislativului, cu avizul comisiei de profil, în concordanță cu prevederile  Legii concurenței Nr. 183/2012.

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next