Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Promovarea culturii concurențiale în rândurile studenților

Promovarea culturii concurențiale în rândurile studenților

           
14.02.2023   1091 Accesări    

Al patrulea an consecutiv, la invitația Academiei de Studii Economice din Moldova, angajații Consiliului Concurenței desfășoară lecție deschisă dedicată prevederilor legislației în domeniul concurenței și ajutorului de stat cu studenții anului III. Evenimentul a avut loc în format fizic, la data de 14 februarie curent și a întrunit peste 30 de participanți.

În cadrul lecției, studenții au fost familiarizați cu noțiunile de bază în domeniul legislației concurențiale și ajutorului de stat, inclusiv constatările celor mai importante investigații finalizate în ultima perioadă și cazurile răsunătoare.

Lecția a fost lansată de Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU, care a făcut o sinteză a activității practice a autorității și a venit cu detalii privind posibilitățile de angajare și capacitățile pe care trebuie să le dețină tinerii specialiști.

Totodată, Olesea LUNGU Șef Direcția Evidență și Raportare a ajutorului de stat a vorbit despre atribuțiile Consiliului Concurenței în domeniul ajutorului de stat, precum evaluarea compatibilității ajutorului de stat cu mediul concurențial, raportarea și monitorizarea ajutorului, investigarea cazurilor și a prezentat Sistemul Informațional Automatizat "Registrul ajutoarelor de stat"( SIA RAS).

Consiliul Concurenței salută inițiativele din partea mediului academic, și consideră că cunoștințele obținute vor fi utile pentru viitorii absolvenți, oricare ar fi domeniul în care vor alege să activeze la finalizarea studiilor.

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next