Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Piața serviciilor media audiovizuale discutată de către reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Consiliului Concurenței și experți din domeniu în cadrul unui atelier

Piața serviciilor media audiovizuale discutată de către reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Consiliului Concurenței și experți din domeniu în cadrul unui atelier

           
24.01.2023   489 Accesări    

În perioada 23-24 ianuarie 2023, reprezentanții Consiliului Concurenței au participat la Atelierul de lucru privind Asigurarea regimului juridic al proprietății, a transparenței proprietății și a finanțării în domeniul audiovizualului.

Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Audiovizualului și a întrunit reprezentanți ai ambelor autorități, precum și experți în domeniu, atât din țară cât și de peste hotare.

Atelierul a fost lansat cu un cuvânt de salut din partea Președintei Consiliul Audiovizualului, Liliana VIȚU, și Președintelui Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU.

În cadrul workshop-ului a fost prezentat „Studiul vizând regimul juridic al proprietății, concurența pe piața audiovizualului și a publicității, sistemul de măsurare a audienței TV și transparența proprietății și finanțării domeniului audiovizualului în Moldova."

Ulterior, participanții la eveniment au pus în discuție problemele legate de piața serviciilor media audiovizuale din Republica Moldova și cadrul juridic național de reglementare a domeniului acesta.

În acest sens, expertul internațional, fost președinte al Platformei europene a autorităților de reglementare EPRA și fost președinte al autorității de reglementare în audiovizual din Belgia, domnul Jean-François FURNÉMONT, a abordat practicile europene privind mediul concurențial în spațiul audiovizual. În special, expertul a vorbit despre  pluralismul mediatic și măsurile anti-concentrare, rolul autorităților de reglementare, transparența proprietății, exemple de bune practici de limitare a concentrării, practici legate de publicitate și de măsurare a audienței și a rating-urilor mass-mediei audiovizuale.

Prezentările tematice puse în discuții de practicieni au inclus sesiuni interactive de întrebări-răspunsuri și dezbateri, fapt ce permite un schimb de experiență și o analiză aprofundată a aspectelor teoretice și practice în domeniile de concurență și audiovizual.

Pe final, interlocutorii au convenit despre necesitatea de a dezvolta capacitățile celor două instituții pentru prevenirea și contracararea concentrării proprietății, descurajarea practicilor anticoncurențiale și susținerea unui mediu concurențial loial.

Elaborarea studiului și organizarea atelierului de lucru au fost susținute financiar de Ambasada Statelor Unite în Moldova.

Sursa foto: Consiliul Audiovizualului

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next