Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  5 decembrie - Ziua Mondială a Concurenței

5 decembrie - Ziua Mondială a Concurenței

           
05.12.2022   781 Accesări    

Stimați colegi,

Dragi cetățeni,

Astăzi, 5 decembrie, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova împreună cu comunitatea internațională marchează Ziua Mondială a Concurenței. Cu acest prilej vă aduc sincere felicitări și urări de bine, multă perseverență, eficiență şi succese întru promovarea unui mediu concurențial loial.

Ansamblul de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive, document ce a fost adoptat de către Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) în 1980, a stat la baza apariției acestei sărbători în 2010.

Până în ziua de azi el rămâne un punct de reper în activitatea zilnică a autorităților de concurență din diferite țări ale lumii orientate spre constituirea unei economii de piață libere și prospere. Ne conducem de el și noi, în activitatea Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, în toate eforturile noastre de a asigura condițiile egale și juste pentru desfășurarea activităților economice în țara noastră și bunăstarea cetățenilor.

 

Alexei GHERȚESCU,

Președintele Consiliului Concurenței

Arrow Prev

             

        

Arrow Next