Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Preluarea bunelor practici UE în domeniul ajutorului de stat

Preluarea bunelor practici UE în domeniul ajutorului de stat

           
13.10.2022   1057 Accesări    

În perioada 10-11 octombrie 2022, o delegație a Republicii Moldova compusă din reprezentanții Consiliului Concurenței și ai Ministerului Finanțelor au participat la un curs de formare în domeniul ajutorului de stat organizat de Direcția Generală pentru Concurență (DG Comp) a Comisiei Europene.

Seminarul a fost adresat reprezentanților autorităților responsabile de implementarea politicilor în domeniul ajutorului de stat din țările candidate și cele învecinate ale Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, experții DG Comp  au abordat în detaliu subiecte dedicate noțiunilor de ajutor de stat, ajutor de stat ilegal, SIEG (servicii de interes economic general). Au  pus în discuții noțiunea de ajutor și de evaluare a compatibilității, recuperarea ajutoarelor incompatibile precum și monitorizarea ajutoarelor de stat existente în vederea stabilirii faptului dacă obiectivele implementării schemelor au fost întrunite. Totodată au fost prezentate diferitelor orientări, cadre legislative și comunicări recente în domeniul ajutorului de stat.

Reprezentanții DG Comp ai Comisiei Europene și-au exprimat disponibilitatea absolută în vederea acordării suportului Consiliului Concurenței din Moldova în sensul punerii în aplicare cu eficiență a legislației din domeniu luând în vedere buna practică a specialiștilor Comisiei Europene.      

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next