Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliului Concurenței la Evenimentul EBA: In-club 3C discussion

Consiliului Concurenței la Evenimentul EBA: In-club 3C discussion

           
14.07.2022   1122 Accesări    

Alexei  GHERȚESCU, Președintele Consiliului Concurenței a participat astăzi, 14 iulie 2022, la Evenimentul EBA: In-club 3C discussions, un eveniment despre #e_concurența, #e_comerț și #securitate_cibernetică pe platformele online, organizat de Asociația Businessului European din Moldova, cu participarea reprezentanților autorităților și a companiilor cheie în domeniu din Republica Moldova și vecinătate.

Participanții la eveniment au abordat aspecte specifice în domeniile: e-concurența, e-comerț și securitate cibernetică pe platformele online, au împărtășit experiența sa, provocările cu care se confruntă și au venit cu propuneri de politici și acțiuni pentru dezvoltarea sectoarelor menționate.

În acest sens, Alexei  GHERȚESCU, Președintele Consiliului Concurenței, în alocuțiunea sa a vorbit despre conexiunea dintre e-comerț, securitate cibernetică și acțiunile autorităților de concurență, care sunt sau urmează a fi realizate întru asigurarea unui mediu loial. Ca exemplu concludent a fost prezentat cazul Amazon, evoluția comportamentului acestei companii și impactul acestuia asupra concurenței pe diferite piețe unde activează.

În această ordine de idei, domnul GHERȚESCU a analizat direcțiile strategice asupra cărora urmează să se focuseze autoritățile în activitatea sa: bunăstarea consumatorului, structura piețelor și procesul competitiv, reguli speciale pentru piețe digitale.

Pe final, au fost prezentate așteptările Consiliului Concurenței cu referire la alinierea cadrului normativ național la cele mai bune practici UE.

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next