Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței reiterează apelul public în legătură cu situația de pe piața produselor petroliere

Consiliul Concurenței reiterează apelul public în legătură cu situația de pe piața produselor petroliere

           
07.06.2022   438 Accesări    

În contextul, ultimelor declarații apărute în spațiul public cu referire la „existența unui acord de cartel pe piața produselor petroliere în scopul creării deficitului artificial și majorări nejustificate a prețurilor", Consiliul Concurenței comunică următoarele:

Consiliul Concurenței examinează situația actuală pe piața comercializării produselor petroliere în cadrul investigației utile ce o desfășoară, inclusiv este analizat comportamentul importatorilor mari de carburanți, în contextul consecințelor conflictului armat din Ucraina.

În acest sens, atragem atenția la faptul că Consiliul Concurenței la moment nu a primit nicio sesizare sau plângere în privința unor eventuale încălcări invocate.

Prin urmare, reiterăm apelul public lansat către toate persoanele interesate privind prezentarea oricăror informații relevante pe care le dețin în legătură cu dificultățile întâmpinate în procesul de achiziționare și/sau comercializare a produselor petroliere, care a fost lansat încă în luna martie a anului 2022 (vedeți: APEL PUBLIC în legătură cu situația de pe piața produselor petroliere). Informăm, că până în ziua de azi nu am primit niciun mesaj cu informații despre orice fapte concrete ce ar contribui la investigațiile desfășurate pe piețele relevante de către Consiliu. Astfel de informații pot fi transmise prin poștă la adresa: Consiliul Concurenței, mun. Chișinău, str. Alecu Russo, nr. 1, MD-2068 sau prin email: office@competition.md

Totodată, Consiliul Concurenței este la etapa finală de pregătire a deciziei pe cauza privind semnele încălcării legislației concurențiale pe piața comercializării produselor petroliere cu amănuntul în cadrul investigației inițiate în anul 2021.  Această decizie urmează a fi examinată de către Plenul Consiliului Concurenței în perioada iunie-iulie a anului curent.  

Menționăm, că Consiliul Concurenței întreprinde toate acțiunile legale în vederea protecţiei, menţinerii şi stimulării concurenţei, în scopul promovării intereselor colective ale consumatorilor finali, însă nu poate depăși limitele atribuțiilor sale stabilite prin lege.

Arrow Prev

             

        

Arrow Next