Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței se disociază de informațiile apărute în spațiul public referitor la sancționarea companiilor pe piața produselor petroliere

Consiliul Concurenței se disociază de informațiile apărute în spațiul public referitor la sancționarea companiilor pe piața produselor petroliere

           
26.05.2022   1256 Accesări    

În contextul apariției în mass-media a unor informații cu privire la rezultatul presupus al investigației ce vizează semnele încălcării legislației concurențiale pe piața produselor petroliere, Consiliul Concurenței comunică următoarele:

Actualmente, Consiliul Concurenței este la etapa de pregătire a actului administrativ. Urmare, Plenul Consiliului Concurenței va adopta o decizie pe caz, care va fi un act administrativ public, pasibil controlului judiciar.  

Până la momentul examinării proiectului de decizie în cadrul ședinței Plenului Consiliului Concurenței și emiterii actului administrativ, nu poate fi cunoscut dacă, în urma aprecierii probelor acumulate, observațiilor și audierii părților, organul colegial decizional va constata sau nu existența unor încălcări ale legislației concurențiale în cazul examinat și, respectiv, va aplica sau nu sancțiuni.

Astfel, declarațiile publice expuse de Președintele Consiliului Concurenței cu referire la acest dosar din cadrul unei emisiuni televizate au fost rupte din context și interpretate greșit de către unele surse mass-media. Mai mult decât atât, dumnealui expres a precizat că nu poate afirma la etapa aceasta, dacă companiile vizate „urmează a fi sancționate".

Consiliul Concurenței reiterează disocierea de orice informație pe caz apărută în spațiul public până la adoptarea unei decizii în acest sens, legale și motivate.

Arrow Prev

             

        

Arrow Next