Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  15 ani de la crearea Autorității de Concurență din Republica Moldova

15 ani de la crearea Autorității de Concurență din Republica Moldova

           
16.02.2022   127 Accesări    

Astăzi, 16 februarie 2022 Consiliul Concurenţei din Republica Moldova marchează cincisprezece ani de activitate. Obiectivul principal a autorității de concurență este creșterea bunăstării consumatorilor, astfel pe parcursul a 15 ani impactul pozitiv asupra bunăstării consumatorilor Republicii Moldova ca urmare a acțiunilor Consiliului Concurenței estimat în baza Metodologiei OECD este de circa 2,5 miliarde lei, adoptate 728 decizii, aplicate amenzi peste 250 milioane lei, și mai mult de 1000 de avize emise.


Cu prilejul aniversării aducem sincere felicitări și mulțumiri colegilor care au activat / activează în cadrul autorității, pentru dedicația și profesionalismul demonstrat pe parcursul anilor.


Scurt istoric


Prin Hotărârea Parlamentului Nr. 21-XVI din 16.02.2007 a fost desemnată conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Concurenței și ca rezultat a fost creată autoritatea națională de concurență, având ca scop promovarea politicii statului în domeniul protecţiei concurenţei. Odată cu adoptarea Legii Concurenței nr.183/2012, Agenția Națională pentru Protecția Concurenței a fost reorganizată în Consiliul Concurenței. 


 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next