Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Piața intereselor comune

Piața intereselor comune

           
15.12.2021   31 Accesări    

În contextul investigaţiei Consiliului Concurenței cu privire la semnele de încălcare ale prevederilor art. 5 și art. 11 din Legea concurenței 183/2012 pe piața angro de comercializare a produselor petroliere privind modalitatea de stabilire a prețurilor la comercializarea produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, în perioada 15-16 decembrie, delegația oficială a Consiliului Concurenței din România, condusă de Președintele dl. Bogdan Marius CHIRIȚOIU, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău, prin prisma Acordului de colaborare semnat între instituții.

 

Piața petrolieră din Republica Moldova face parte din piața regională, fiind integrată pe vertical în piața produselor petroliere din România, astfel, Consiliului Concurenței din Republica Moldova a solicitat suportul Consiliului Concurenței din România, care, în septembrie curent, a declanșat o investigație utilă pe piața comercializării angro de carburanți auto cu scopul de a identifica factorii care au determinat recentele majorări de prețuri ale carburanților, precum și eventualele disfuncționalități ale pieței.

 

Consiliul Concurenței din România a manifestat deschidere la acest subiect, și urmare a interesului comun de a asigura un mediu concurențial loial, în cadrul ședințelor de lucru se vor stabili acțiunile necesare întru investigarea pieței menționate. 

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next