Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Ziua Națională a Concurenței

Ziua Națională a Concurenței

           
30.06.2021 - 01.07.2021   809 Accesări    

Stimați reprezentanți ai mediului de afaceri, instituțiilor publice, mediului academic,

 

Dragi prieteni,

 

Promovarea intereselor legitime ale consumatorilor și creșterea bunăstării acestora prin reglementarea relaţiilor ce ţin de protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei reprezintă dezideratul și obiectivul de bază al Consiliului Concurenţei.

 

Formarea și menținerea unui mediu concurențial loial este o prioritate națională, care poate fi realizată doar prin implicarea tuturor părţilor interesate.

 

Mediul concurențial loial contribuie semnificativ la prevenirea şi depășirea crizelor economice prin corectarea dezechilibrelor pieței. „Departe de a fi dăunătoare, politica de concurență este esențială pentru redresarea economică și este mai importantă ca niciodată în [...] perioade economice dificile. Reformele structurale, corelate cu concurența și politicile de reglementare adecvate, par a fi cea mai bună abordare pentru promovarea redresării economice." - John Fingleton, ex-președinte al Grupului de coordonare ICN (Rețeaua Internațională a Autorităților de Concurență).

 

De Ziua Națională a Concurenței Vă urez multă perseverenţă, optimism, eficiență şi noi realizări remarcabile întru promovarea unui mediu concurențial loial în beneficiul dezvoltării economice a țării noastre! Fie ca eforturile conjugate să contribuie la dezvoltarea unui mediu concurențial echitabil și deschis întru asigurarea unei economii de piaţă durabile şi competitive în Republica Moldova.

Cu respect,

 

Marcel RĂDUCAN 

Președinte al Consiliului Concurenței 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next