Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consultări privind ajutoarele de stat pentru dezvoltare regională

Consultări privind ajutoarele de stat pentru dezvoltare regională

           
29.04.2021   161 Accesări    

La solicitarea Primăriei municipiului Orhei, la data de 28 aprilie 2021, în incinta Consiliului Concurenței s-a desfășurat ședința consultativă cu participarea conducerii Primăriei. 

 

În cadrul ședinței au fost discutate și clarificate mai multe prevederi ale noului Regulament privind evaluarea ajutorului de stat pentru dezvoltare regională, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr. 02 din 15.10.2020 (publicat la 22-01-2021 în Monitorul Oficial nr. 13-20 art. 64) care prevede procedura de evaluare a compatibilității cu mediul concurențial normal a ajutoarelor de stat pentru dezvoltare regională pentru investiții acordate întreprinderilor mari, mici şi mijlocii, ajutoarelor pentru dezvoltare urbană, cât şi, în anumite circumstanțe excepționale, ajutoarelor pentru dezvoltare regională de exploatare.

 

Consiliul Concurenței a reiterat necesitatea aplicării corecte a prevederilor legislației în domeniul ajutorului de stat atât de către inițiatorii cât și de furnizorii ajutorului de stat, mai ales în partea ce ține de notificarea Consiliului Concurenței a oricăror intenții de acordare a unui ajutor de stat în vederea evaluării compatibilității acestuia cu mediul concurențial normal.

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next