Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Ajustarea este imperativă

Ajustarea este imperativă

           
10.11.2020   2052 Accesări    

În cadrul Proiectului finanțat de UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației” pentru Republica Moldova, Consiliul Concurenței a avut o serie de întrevederi unde s-au discutat situația existentă în domeniul ajutorului de stat și concurență, cadrul legal și aspectele procedurale în contextul alinierii la practicele UE.


Expertul extern în ajutor de stat, dna Daiga Lagzdina din Letonia, va fi responsabilă de evaluarea aspectelor juridice și procedurale ale politicii de ajutor de stat în UE și în Moldova și pregătirea concluziilor și recomandărilor de monitorizare, bazate, de asemenea, pe experiența unor noi state membre ale UE. De asemeni va fi oferită și asistență în procedurile de recuperare a ajutorului de stat.


În ceea ce privește concurența, intenționăm să lucrăm la evaluarea în domeniul comunicațiilor electronice și al tehnologiei comunicațiilor informaționale (TIC), care implică o imagine de ansamblu a politicilor și abordărilor UE în vederea identificării potențialelor lacune în comparație cu situația Moldovei, cu un accent sporit asupra platformelor digitale și comerțului electronic, urmare a evoluției rapide a acestuia în contextul pandemiei COVID-19. Asistența va fi oferită de expertul german, dl Alexander Benczek.


Obiectivul general al acestor activități constă în identificarea lacunelor legislative și procedurilor necesare de implementare în contextul îmbunătățirii și alinierii la standardele UE în materie de concurență și ajutor de stat. Pe măsura înregistrării progreselor planificate vor fi atrași și alți actori cheie în dezbaterea și implementarea recomandărilor identificate. 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next