Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  „Aperitiv din dovlecei” „Delicios” sau „Tocană din dovlecei” „Delis” ?

„Aperitiv din dovlecei” „Delicios” sau „Tocană din dovlecei” „Delis” ?

           
10.08.2020   1361 Accesări    

Peste 80 mii lei va achita în bugetul de stat întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP" S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale, manifestată prin copierea ilegală a aspectului exterior (etichetei) al produsului unei întreprinderi şi plasarea acestuia pe piaţă.

Astfel, în cadrul investigației Consiliul Concurenței a constatat că, în perioada 2018-2020, întreprinderea S.C. „MEGAVIL GRUP" S.R.L. a întreprins acţiuni de natură să creeze confuzie cu produsele întreprinderii Î.C.S. „NATUR BRAVO" S.A. prin copierea ilegală integrală a unor elemente grafice ale ambalajului produsului „Aperitiv din dovlecei „Delicios", pentru produsul "Tocană din dovlecei" marcat cu semnul "Delis", cu plasarea produsului respectiv pe piață.

Reieșind din cele expuse Plenul Consiliului Concurenței a aplicat întreprinderii S.C. „MEGAVIL GRUP" S.R.L. amendă în sumă de 83.433,82 lei și a dispus încetarea acțiunii de concurență neloială constatată și retragerea de pe piață a produsului nominalizat până la 01.10.2020.

Pentru detalii accesați: Decizia Plenului Consiliului Concurenței CN -19/19-38 din 04.08.2020.

În context, Consiliul Concurenței atenționează că în conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 183/2012: „Sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate prin: copierea ilegală a formei, a ambalajului şi/sau a aspectului exterior al produsului unei  întreprinderi şi plasarea produsului respectiv pe piaţă, copierea ilegală a publicităţii unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime ale concurentului."

 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next