Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Efectele crizei pandemice și politici de redresare a economiilor naționale discutate pe platforma CIPA

Efectele crizei pandemice și politici de redresare a economiilor naționale discutate pe platforma CIPA

           
08.06.2020   386 Accesări    

Efectele negative asupra economiilor provocate de criza pandemică COVID-19, situația concurențială pe piețele produselor social importante, a dispozitivelor medicale și comercializării medicamentelor, comportamentul agenților economici și în special măsurile care au fost și/sau urmează a fi implementate pentru depășirea crizei și redresarea economiilor au constituit principalele subiectele discutate în cadrul ședințelor Consiliului Interstatal pentru Politica Antimonopol (CIPA) a statelor Membre ale Comunității Statelor Independente (CSI).

 

În acest sens, Membrii CIPA au împărtășit experiența și provocările întâmpinate, au descris instrumentele utilizate în prevenirea practicilor anticoncurențiale și monitorizarea situației pe piețele vulnerabile, au discutat posibilele consecințe, politicile necesare și direcţiile orientative de activităţi atât pe termen scurt, cât și pentru termen îndelungat.

 

Constatându-se evoluțiile înregistrate în domeniul comerțului electronic și în special dinamica pozitivă și cererea crescândă a consumatorilor, în contextul restricțiilor impuse ca urmarea a situației epidemiologice, membrii CIPA au decis elaborarea unui studiu comun al pieței comerțului electronic. Acesta va cuprinde o analiză amplă a evoluției sectorului dat, mecanismelor de plată și aspectelor concurențiale sensibile pe această piață, pentru perioada 2015-2020.

 

Totodată, părțile au convenit despre realizarea unui studiu comun privind comerțul bursier pe piețele statelor membre CSI.

 

Importanța și actualitatea acestor studii a fost condiționată de noile tendințe înregistrate pe piețele internaționale și digitalizării economiei mondiale, urma cărora piața relevantă determinată în cadrul investigațiilor, deseori depășește jurisdicția statului în care această investigație a fost inițiată. Astfel aceste studii vor oferi o imagine cuprinzătoare a comportamentului companiilor transnaționale și va spori eficiența practicilor aplicate de contracarare a încălcărilor concurențiale. 

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next