Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Seminar de informare practică a reprezentanților Primăriei mun. Chișinău privind raportarea ajutorului de stat

Seminar de informare practică a reprezentanților Primăriei mun. Chișinău privind raportarea ajutorului de stat

           
20.02.2020   264 Accesări    

Peste 50 de reprezentanți ai subdiviziunilor structurale ale Primăriei mun. Chișinău, întreprinderilor municipalE și ai primăriilor din suburbie au fost instruiți în cadrul unui seminar de informare practică dedicat prevederilor legislației în domeniul ajutorului de stat, care s-a desfășurat la data de 19 februarie, curent.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut al Viceprimarului mun. Chișinău, doamna Inga IONESII. Ulterior, angajații Consiliului Concurenței au prezentat modalitățile de raportare a ajutorului de stat și au vorbit despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat. Totodată, au fost abordate subiecte ce țin de: obligațiile furnizorului ajutorului de stat de notificare a intențiilor de acordare a măsurilor de sprijin, completarea formularelor de notificare și raportare a ajutoarelor de minimis și ajutoarelor de stat acordate în anul 2019, procedura de acordare a ajutorului de minimis, Sistemul Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM).

Pe final, discuțiile s-au axat pe implementarea prevederilor din Programul național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020, în speță p. 34-35, privind Serviciile de interes economic general.

Reiterăm, că în conformitate cu prevederile Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat, furnizorii de ajutor de stat urmează să raporteze Consiliului Concurenței toate ajutoarele de stat acordate pe perioada anului 2019.

Termenul limită de raportare a ajutoarelor de stat este 31 martie 2020.

Pentru informații suplimentare referitor la raportarea ajutoarelor de stat puteți apela la următoarele numere de telefoane: (022) 27-45-65; (022)27-34-43.

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next