Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Seminarul internațional regional OECD 2020

Seminarul internațional regional OECD 2020

           
28.01.2020   554 Accesări    

Consiliul Concurenței al Republicii Moldova a fost selectat, în premieră, în calitate de instituție gazdă al seminarului internațional regional în 2020, sub egida  Centrului Regional de Concurență din Budapesta, Ungaria (RCC OECD-GVH).

În urma procesului de selectare al autorității de concurență gazdă pentru anul 2020 de către RCC OECD-GVH, la care Consiliul Concurenței a propus mai multe subiecte cu impact asupra mediului concurențial, genericul seminarului selectat care va avea loc în septembrie la Chișinău, va fi: Evaluarea comportamentului abuziv de către jucătorii dominanți.

Workshop-ul va reuni reprezentanți ai autorităților de concurență din țările beneficiare ale seminarelor organizate de RCC OECD-GVH, ca: Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Georgia, Kazahstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Ucraina, etc.

Centrul regional de concurență OCDE-GVH din Budapesta a fost înființat de către Gazdasági Versenyhivatal (GVH, Autoritatea pentru Concurență din Ungaria) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) la 16 februarie 2005. Obiectivul principal al RCC OECD-GVH este de a încuraja dezvoltarea dreptului, politicilor și culturii în domeniul concurenței în regiunile din sud-estul, estul și centrul Europei și, prin aceasta, să contribuie la creșterea economică și prosperitate în regiunile implicate.

Astfel de seminare regionale sunt organizate anual sub egida OECD în urma concursului de selecție între autoritățile de concurență din regiune.

Arrow Prev

             

        

Arrow Next