Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Prezentarea si aprobarea Raportului privind Ajutoarele de Stat acordate în Republica Moldova pe parcursul anului 2018

Prezentarea si aprobarea Raportului privind Ajutoarele de Stat acordate în Republica Moldova pe parcursul anului 2018

           
13.11.2019   1311 Accesări    

 

La data de 12 Noiembrie curent, în cadrul Consiliului Concurenței a fost prezentat si aprobat, de către Plenul Consiliului Concurenței, Raportul privind Ajutoarele de Stat acordate în Republica Moldova pe parcursul anului 2018.
Raportul dat cuprinde o analiză a valorii, structurii şi a tendinţelor înregistrate pe parcursul anului 2018 în acordarea ajutoarelor de stat, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin acordate pentru prestarea SIEG, monitorizarea ajutoarelor de stat autorizate, precum și reflectă implementarea SIRASM. Totodată, prezentul raport cuprinde informații privind realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în Acordul de Asociere privind alinierea schemelor de ajutor de stat existent.
Acest document, reprezintă un instrument statistic destinat asigurării transparenţei în materie de ajutor de stat, oferind astfel informație relevantă APC și APL pentru elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. Totodată, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.

Raportul este elaborat anual de către Consiliul Concurenței în baza informației transmise de către autoritățile publice centrale și locale, reflectată în sistemul informational automatizat - SIRASM. 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next