Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consolidarea relațiilor de parteneriat cu autoritățile de concurență din SUA

Consolidarea relațiilor de parteneriat cu autoritățile de concurență din SUA

           
05.11.2019   2140 Accesări    

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) de comun cu Departamentul Justiției (DoJ) din SUA, desfășoară, în perioada 5-6 noiembrie, un training dedicat investigării cazurilor de înțelegeri de cartel pentru angajații Consiliului Concurenței.

În cadrul acestei instruiri sunt împărtășite experiența și expertiza colegilor americani în domeniul investigării cazurilor de înțelegeri de cartel, în special fiind abordate subiecte privind detectarea cartelurilor, colectarea și analizarea probelor, instrumentele utilizate, politica de clemență etc.

Totodată, participanții la instruiri sunt antrenați în soluționarea cazurilor ipotetice propuse de experți, analiza aspectelor teoretice și practice ale prevederilor legislative, identificarea potențialelor dificultăți ce ar putea fi întâmpinate în cadrul investigațiilor etc.

Agenda evenimentului cuprinde și sesiuni deschise de întrebări răspunsuri scopul cărora este de a oferi posibilitatea angajaților Consiliului Concurenței, în cadrul unor discuții informale, să abordeze provocările și constrângerile cu care se confruntă în investigarea cazurilor și să afle despre experiența colegilor din SUA în acest domeniu.

Consiliul Concurenței

5.11.2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next