Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Fondul Monetar Internațional: misiune de evaluare

Fondul Monetar Internațional: misiune de evaluare

           
16.10.2019   2414 Accesări    

În contextul misiunii tehnice a Fondului Monetar Internațional, care se află la Chișinău în scopul elaborării PIMA (Evaluarea managementului investițiilor publice), dl. Marcel Răducan, președintele Consiliului Concurenței, a avut o întrevedere cu grupul de experți implicați în procesul de evaluare.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte privind cadrul de reglementare ce susține concurența pe piețele serviciilor de infrastructură: telecomunicații, transport, energie electrică, aprovizionarea cu apă, dar și cât de eficientă este concurența pe aceste piețe, impactul drepturilor exclusive acordate întreprinderilor, precum și rolul Consiliului Concurenței în procesul de ajustare a legislației naționale din domeniu.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost punctate prevederile Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat 2017-2020, care prevede expres acțiunile necesare de a fi implementate întru excluderea îngrijorărilor concurențiale și liberalizarea piețelor menționate.

Consiliul Concurenței

16.10.2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next